سُوۡرَةُ الفَاتِحَة

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ (١)
ٱلۡحَمۡدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلۡعَـٰلَمِينَ (٢) ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ (٣) مَـٰلِكِ يَوۡمِ ٱلدِّينِ (٤) إِيَّاكَ نَعۡبُدُ وَإِيَّاكَ نَسۡتَعِينُ (٥) ٱهۡدِنَا ٱلصِّرَٲطَ ٱلۡمُسۡتَقِيمَ (٦) صِرَٲطَ ٱلَّذِينَ أَنۡعَمۡتَ عَلَيۡهِمۡ غَيۡرِ ٱلۡمَغۡضُوبِ عَلَيۡهِمۡ وَلَا ٱلضَّآلِّينَ (٧)

Monday, March 22, 2010

Jeruk Asam Belimbing Buluh

Mokde baru balik dari kampong. Kali ni layan mak ziarah anak sedara dia yang tak berapa sihat di Kpg Sanggang Seberang. Mereka pelawa makan tengah hari. Ada belimbing jeruk, sesetengah orang Pahang panggil asam hitam. Lepas makan dengan tak malunya Mokde mintak sikit jeruk belimbing tu.hehehe best !!!!

(nanti mokde upload gambar)



Hajat nak buat sambal macam kat blog rodong di sini Selamat mencuba kepada diri sendiri.

5 comments:

  1. salam MOK DE..
    sambal hitam.. sedakk tu
    he he..

    ReplyDelete
  2. tak pernah cuba lagi sambal hitam

    ReplyDelete
  3. salam mokde..

    sambal itam mmg terbaeekkk...yum yum,mane yg tak pernah cube mmg kena try

    ReplyDelete
  4. sambal hitam .. sedap tapi pedas.. weh.

    ReplyDelete
  5. mokde,saya penah makan belimbing buluh yang dibuat halwa,org melaka...mmg best...dari semasam2nya leh jadi manis gitu!!

    ReplyDelete

Rakan-Rakan

Lintas Langsung Dari Makkah

Labels