سُوۡرَةُ الفَاتِحَة

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ (١)
ٱلۡحَمۡدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلۡعَـٰلَمِينَ (٢) ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ (٣) مَـٰلِكِ يَوۡمِ ٱلدِّينِ (٤) إِيَّاكَ نَعۡبُدُ وَإِيَّاكَ نَسۡتَعِينُ (٥) ٱهۡدِنَا ٱلصِّرَٲطَ ٱلۡمُسۡتَقِيمَ (٦) صِرَٲطَ ٱلَّذِينَ أَنۡعَمۡتَ عَلَيۡهِمۡ غَيۡرِ ٱلۡمَغۡضُوبِ عَلَيۡهِمۡ وَلَا ٱلضَّآلِّينَ (٧)

Thursday, August 4, 2011

Khasiat Xantone di dalam Manggis

Badan kita mempunyai kuasa untuk menyembuh dengan sendirinya melalui pemakanan yang sihat dan berkhasiat kerana makanan boleh juga melakukannya sepertimana ubat-ubatan.Menurut Dr Frederic Templeman dari Amerika yang menjalankan kajian mendapati Buah manggis mengandungi 40 jenis Xanthones berbeza yang tinggi yang mempunyai kuasa untuk menyembuh. Ia juga anti tumor dan anti kanser dan telah dibuktikan dengan lebih dari 50 kajian saintifik di seluruh dunia. Ia juga dapat menghalang radiasi bebas dari merosakkan sel-sel tubuh kita yang menjadi punca segala penyakit disamping membaikinya.

Menurutnya lagi, seramai 296 orang meninggal dunia setiap hari akibat reaksi atau alahan ubat-ubatan yang diberikan kepada pesakit.
Jus Vemma yang tinggi dengan Xanthones dan Orac, lengkap, berkhasiat dan semulajadi adalah antara yang terbaik pada masa kini. Just Drink it.. (notes credited to Prakpat Nuam)

Info lanjut disini atau email saya terus norziahg@tm.net.my

No comments:

Post a Comment

Rakan-Rakan

Lintas Langsung Dari Makkah

Labels