سُوۡرَةُ الفَاتِحَة

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ (١)
ٱلۡحَمۡدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلۡعَـٰلَمِينَ (٢) ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ (٣) مَـٰلِكِ يَوۡمِ ٱلدِّينِ (٤) إِيَّاكَ نَعۡبُدُ وَإِيَّاكَ نَسۡتَعِينُ (٥) ٱهۡدِنَا ٱلصِّرَٲطَ ٱلۡمُسۡتَقِيمَ (٦) صِرَٲطَ ٱلَّذِينَ أَنۡعَمۡتَ عَلَيۡهِمۡ غَيۡرِ ٱلۡمَغۡضُوبِ عَلَيۡهِمۡ وَلَا ٱلضَّآلِّينَ (٧)

Friday, April 3, 2009

balik kpg, jenguk mak

Mokde baru balik dari kpg, mak tak de kat rumah abang, dia balik ke asrama di pangsanam, mokde pun kesanalah, bermalam disana

Sehari di Pangsanam, best juga aktiviti mereka. Seawal pagi dah bangun buat tahajud, sambung subuh, wirid dan solat dhuha di surau. kemudian balik sarapan dan kesurau semula untuk kelas mengaji quran, Lepas tu balik rumah untuk masak dan makan tengahari. Zohor ke surau lagi. Rehat sekejap di antara zohor dan asar. Lepas asar minum petang pas tu, ke surau semula untuk solat maghrib dan Isyak. balik mengaji lagi atau baca apa-apa buku bacaan dia, pas tu tidur.

mak kata dia akan berada di pangsanam ni selagi dia boleh kesurau. kalau dah tak sihat baru balik ke rumah anak2

Dia nak gunakan sebaik mungkin usia bonos yang dikurnikan Illani kepada nya. Kata mak, asset penting adalah badan yang sihat dan akal yang waras.


Semuaga mak bahagia selamanya.
Bila mokde rindu mak, mokde balik jenguk mak.

No comments:

Post a Comment

Rakan-Rakan

Lintas Langsung Dari Makkah

Labels