سُوۡرَةُ الفَاتِحَة

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ (١)
ٱلۡحَمۡدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلۡعَـٰلَمِينَ (٢) ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ (٣) مَـٰلِكِ يَوۡمِ ٱلدِّينِ (٤) إِيَّاكَ نَعۡبُدُ وَإِيَّاكَ نَسۡتَعِينُ (٥) ٱهۡدِنَا ٱلصِّرَٲطَ ٱلۡمُسۡتَقِيمَ (٦) صِرَٲطَ ٱلَّذِينَ أَنۡعَمۡتَ عَلَيۡهِمۡ غَيۡرِ ٱلۡمَغۡضُوبِ عَلَيۡهِمۡ وَلَا ٱلضَّآلِّينَ (٧)

Saturday, October 11, 2014

Rutin di Madinah

 Di Madinah kami tinggal berlima sebilik, saya, Hjh Yam dan Hjh Habibah dari Tampoi, Hjh Faridah dari Gelang Patah dan Hjh Fauziah dari Batu Pahat. Alhamdulillah kami tiada masalah tinggal bersama. Kami semua datang bersama suami. Oleh itu kemana-mana pun kami pergi, kami pergi bersama suami masing-masing.

Di Madinah pehak muasasah bawa kami ziarah dalam - iaitu ziarah dalam masjid,  raudah dan makam nabi, dihari lain kami ziarah luar iaitu ziarah beberapa tempat bersejarah di Madinah seperti Masjid Quba, Qiblatain, Masjib 7, dan lain -lain yang saya dah tak ingat. Selain dari itu rutin kami di Madinah adalah ulang alik solat berjemaah di Masjid Nabawi. Hari-hari ke Raudhah. Bagitulah aktiviti kami, sama saja tapi tiada perasaan bosan, malah macam tiba-tiba sahaja kami kena berangkat ke Mekah.

No comments:

Post a Comment

Rakan-Rakan

Lintas Langsung Dari Makkah

Labels